Anna Lina Elsa

Att vara den man är just nu och uppskatta det.

Skaldemansskola och tillbaka på banan

LCHF - Low Carbs High Fat hardcorelchf, lchf, lchfklubben, lowcarb, skaldemansskola Permalink0
När jag en gång i tiden började med LCHF så var det verkligen ren mat utan konstigheter. I och med att det har blivit större runt om i Sverige (Världen?) har det kommit massor med substitut och andra produkter. Förvisso dyra och de flesta har rätt högt kolhydratsvärde med. Jag känner själv att jag blivit alldeles för liberal i mitt tänk och hur jag äter. Det var dags att dra i handbromsen och styra upp det nu. Och som av ett trollslag så skapades den HÄR gruppen på Facebook av LCHFingenjören och AnnasLCHF. Det var precis vad jag behövde. Så sen i söndags så har jag dragit ner ordentligt på kolhydraterna och ökat på ordentligt på fettet. Jag är inte alls lika sugen på småsaker längre och sötsaker. Att vågen visar minus gör mig inget heller. 
 
Jag jobbar en hel del den här veckan så det krävs en del planering. Men det gör faktiskt inget. Då är det lättare att hålla mig till planen. Min frukost består av kaffe, kokosolja och smör. Står mig lätt bra länge på den. Lunch blir oftast rester sen dagen innan eller bacon som idag med majonäs och en näve ruccola. Jag är mätt och nöjd och känner mig bekväm i det här. 
 
Bara för ett par veckor sen så var jag väldigt okej med att äta bär, grädde, lchf-glass, nötter m.m. Nu är det slut med det fram till midssommar. Målet är under 70kg till midsommar. Det är förvisso bara några veckor kvar och 1.4kg tills dess. Men skam den som ger sig. Ligger lite lågt med träningen den här veckan så tar jag tag i den nästa vecka. 
 
Nu ska ätas ren mat, med fokus på bra fetter, lagom med proteiner och inte för stora mängder med mejerier grönsaker. 
 
 
 
 
 
Till top