Anna Lina Elsa

Att vara den man är just nu och uppskatta det.

Årsresumé

Livet Permalink0
Då var det här året snart slut. Dryga dygnet kvar när jag skriver det här. Jag har blivit tillfrågad att skriva om mitt år. Jag ska göra så gott jag kan.
 
Januari
Andra årskoretet löses på gymmet, jag tränar Crossfit två kvällar i veckan dom dagarna jag är ledig på kvällarna. Jag försöker hålla igång ridningen i och med att det är snö och kallt. Jag åker till Thun´s med Solan och Nettan och shoppar den snyggaste koftan från Object ever. Det sved i plånboken men jag har älskat den hårt, och gör det fortfarande.
 
 
Ferbruari
Jag lär mig att göra egen majjo. Billigt och smidigt om man äger sig en stavmixer. Jag byter min gamla KenTaur sadel till en mindre Hekla, min rumpa har på något sätt blivit mindre. Jag rider en hel del, jobbar mycket tempoväxlingar i tölt och trav. Jag köper mig ÄNTLIGEN en lampa till sovrummet, har bara vid den här tiden bott i lägenheten i 2½ år. Jag löptränar en hel del, även efter kvällspass på jobbet. Jag upptäcker kokosolja för första gången. Biofoods, ingen vidare höjdare om du frågar mig nu, men man måste ju börja någonstans. Jag läser femtionyanser av honom. Införskaffar ett OKQ8kort, Kanske kan vara bra att få lite rabatt på soppan man tankar?! Åker kryssning med Birka Paradise med härligt folk och bullar bubbelpool, blir alldeles för full på laktrisshots och hamnar på något sätt i fel hytt. En av de värstaa dagarna i hela mitt liv hände även här, kan ha varit januari med, jag hittade en av ridhästarna drunknad i sjön som ska vara avstängd för dom. Den värsta mardrömmen jag varit med om någon gång. Bilden påminner mig ibland i huvudet och jag blir ledsen, väldigt ledsen.
 
 
Mars
Jag börjar och försöka cykla till stallet, gör det ett par gånger i veckan men sen säger mina knän ifrån. Det svider satan och jag får vila väldigt mycket. En vecka uppe i Junsele hinner jag med under mars med. Det är påsk och jag är för en gångs skull ledig. Firar hemma hos mamma och pappa. Jag börjar använda kungmarkattas kokosolja, lite parfymig för min smak men den går att köpa på ICA. Jag och Ella spökar ut oss och våra hästar och skickar en påskhälsning från Snäcksjöns islandshästar. Jag tränar en hel del CrossFit och gymmar. Jag får en kortisonspruta för allergin kommande vår.
 
 
April
Ålandsresa med arbetsgruppen. Trevligt men en gubbe var på oss för vi "tog" hans platser i baren, vilka inte ens var upptagna. Jag rider och tränar på som vanligt. Ganska händelselös månad om jag får säga så. Jag jobbade nog en hel del med. Sista april firades hemma hos mig till en början, sen hamnade vi nere på hummel, och jag och solan som har lika storlek på våra lika pumps var ju bara tvugna att byta så varsin rosa och blå sko. Snyggt!
 
Maj
Äntligen under 70kg! Det var många många år sen sist. Vilket menas med att jag har ett normalt BMI. Springer vårruset i Gävle under 30 minuter. Är mycket nöjd med det. Löptränar en hel del då jag mår rätt bra av allergin. En kompis IVF går åt helskotta, väldigt väldigt tråkigt. Jag höll tummar och tår. Vi ffår reda på att det kommer bli omorganisationer på jobbet och att några av oss kommer att flytta.

Juni
Jag går på semester på midsommarafton. Midsommar spenderas med vänner och sen hummelgrund där jag får världens kärleksförklaring av en kille, även om jag var väldigt berusad så kommer jag ihåg det. Jag har spontan utgång med Patrik, väldigt väldigt trevlig kväll. Jag åker till Uppsala och har en mor och dotter dag med mamma. Shoppar en massa fint. Funderingarna ang att låna ut Vattar börjar komma lite smått. Jag får erbjudande om att få ha Glod som ridhäst efter nyår, ett erbjudande jag inte kan tacka nej till.Solar en hel del. Får veta att jag vunnit en startplats till tjejmilen i september.
 
 
 
 
Juli
Min semster tar slut. Jag blir hårt sviken av en nära vän. Jag, Solan och Elina åker till Furuvik och kollar på Stiftelsen. Det regnade och var jävligt. Men dom var så grymt bra. Älskar´t på något sätt. Jag och Solan går ut och det blir liiiite för mycket, jag lovar, jag har inte återhämtat mig än. Många dagar spenderas nere på klipporna. Brännan vart riktigt fin den här sommaren. Vattar har tappskor ungefär hela sommaren så det blir inte mycket till ridning tyvärr. Men försöker hålla igång träningen så gått det går.
 
Augusti
Jag är jätte förkyld i tre veckor, ingen träning alls, börjar springa lite i slutet på månaden, ingen vidare uppladdning för tjejmilen må jag ju säga. Roslagsloppet och båtveckan infaller första veckan i augusti. Jag jobbar en del men går ut lite iaf. Sitter vid socitetshuset och kollar målgången på Rosis. Jag badar i slutet på Augusti för sista gången för året. Skaffar mig en ny telefon. Överger Iphoneträsket. Jag fyller 29år. Åker till Åland med goda vänner och har det riktigt fint må jag ju säga. Får samtalet om att jag ska byta arbetsplats. Har mitt personliga samtal med chef och personalansvarig, jag får reda på att jag hamnar på Solgården.
 
September
Jobbar mina sista dagar på Tallparksgården, börjar på Solgården 6/9. Springer tjejmilen på 66:21min. Är mycket nöjd med det med tanke på att det varit dålig uppladdning i och med förkylningen. Det tar mycket kraft att byta arbete och komma in i det. Jag rider en hel del. Jag och Vattar ställer upp i Gladurs Hösttävling med klubbmästerskap. Vi vinner T4 och blir klubbmästare. Åker upp en vecka till Junsele i slutet av månaden. Jag får reda på att jag har väldigt låga blodvärden och börjar äta järntillskott.
 
 
 
Oktober
Vattar åker till sin fodervärd. Sjukt jobbigt men rätt beslut. Är hästlös ett tag, eller ridhästlös iaf. Jag börjar träna skivstång på Friskis och Svettis. Är ganska trött och nere den här månaden. Har antagligen med lågt blodvärde att göra. Jobbar en hel del och försöker komma in i rutinerna.
 
November
Jag får något infall att lchf inte är bra för mig. Försöker äta kolhydrater men blir istället att jag är sjukt hungrig hela tiden. Ingen vidare kombination. Jag får reda på saker som jag inte ska få reda på egentligen. Men jag är tillrävckligt stark så jag vänder ryggen till och det får rinna av mig. Jag tränar och jobbar ungefär. Jag och M har fastnat i serieträsket och kollat både Breaking Bad och Castle.
 
December
Sista månaden för året. Börjar rätt bra tycker jag med glöggafton och allt. Drämmer i med 10 timmars träning första veckan i december. Här ska inte ätas några pepparkakor och må dåligt. Den 8e så knäpper det till under mitt knä på en träning. Jag blir hemma veckan efter. Försöker jobba men det går inte. Blir sjukskriven till den 5/1. Jag spenderar mina sjukskrivna dagar i soffan, kortare promenader, gymmet med rehabövningar och slaktar slut på resten av kroppen. Firar jul hemma med dåligt samvete för att jag skulle egentligen jobba. Resten av juldagarna är jag hemma och tar hand om mig själv.
 
Det var mitt år. Hur har ditt varit?
 
 
 
 

Sista

Livet Permalink1
Det har varit en jäkla massa med årets sista. Idag hade jag årets sista träningspass som faktiskt bara BAAAAM satt där det skulle. Ökade i axelpressen med 1 kg och kände nästan att jag hade kunnat öka ett till. Men det får bli nästa gång. Rörlighetsövningarna för benen och knäna kändes bra och inget efteråt heller. Går verkligen åt rätt håll nu, trots att jag hade ont igår, så är det mycket bättre idag.

Har jag inte träningsvärk imorgon så är det mycket märkligt. Skönt pass och var riktigt riktigt svettig efteråt. Som balsam för själen på något sätt.

Ett år händer det så sjukt mycket på. Hur mycket som helst om du frågar mig.
 
 

(ut)Mattad

Träning Permalink0
Jag har införskaffat mig en matta. Rosa. Hmmm. Nä till min röda soffa så skär den sig rätt rejält. Den nya mattan är dock inte till för att användas som vardagsrumsmatta - tack och lov. Nej, nu har jag äntligen införskaffat mig en ny Yoga/träningsmatta för hela exklusiva varuhuset Rusta för 99pengar. Den ersätter min gamla superduper tunna matta som jag haft tidigare. Den har alltså varit så tunn så står man i planka på den så glider den ut och jag är nästan rädd att den ska gå av på kuppen. Kändes liiiite halvfarligt må jag ju säga. Så nu äntligen. En ny rackare har fått flytta in på mina 45kvm.
 
Tanken är att jag ska försöka köra ett Yoga pass om dagen för att stärka upp kroppen och mitt vänstra ben. Det behöver stretchas och få mer rörlighet i det. Yoga är väl perfekt isf? Jag behöver nu lite hjälp med vad för Yoga det finns på nätet att hitta, eller ev bok?! Jag skulle vilja ha ett pass på morgonen kanske runt 15-20 min och sen ett längre 45-60 minuter att köra dom dagarna jag kanske inte riktigt hinner iväg och träna. Eller söndagar då gymmet på något jävla vänster har beslutat sig för att ha stängt! Jag tar tacksamt emot hjälp. Jag vet att Yoglobe finns. Men att betala känns inte aktuellt än. Kanske senare. Men inte nu.
 
 
Ni får hålla till godo av en bild på mig, mattan är typ lika rosa som mitt linne. Rektangulär. Platt. Lite knottrig i materialet. Ganska lång och bred. Den duger bra åt mig.
 
Till top