Anna Lina Elsa

Att vara den man är just nu och uppskatta det.

Hissen upp?

Livet Permalink0
Avklarad på jobbet. Äntligen har jag fått deligering så nu kan jag göra allt hela vägen utan att behöva hämta någon annan. Alltid lika skönt. Kom hem vid 21.20. Har hunnit med att dricka en kopp kvällsro-te med kokosolja och en skvätt grädde i. Så nu väntar egentligen bara sängen på mig. Det är inget vidare på teve heller så det finns ingen anledning att sitta här och fnula. Men ändock gör jag det.
 
Jag kom på en tanke idag när jag skulle från porten ta mig till lägenheten. Vi har hiss. Jag bor två trappor upp. 38 trappsteg för att vara exakt. För ex antal år sen åkte jag hiss parti och minut. Idag kan jag knappt minnas mig när jag åkte hiss senast om det inte var för att jag hade väldigt mycket saker med mig. För jag känner mig lat när jag tar trappan. Hur trött jag än är efter ett löppass, jobbpass, träningspass eller vad det nu kan vara så tar mina ben mig upp för trappan. Hjärnan säger stopp när det gäller hissen. Visst är det bra med vardagsmotion. Men på något sätt väljer jag helt enkelt trappan istället för hissen för det känns bättre på något sätt. Är jag osund i mitt tänkande? Hade inte huset haft hiss hade det inte ens varit något att snacka om. Men äh, jag tar trappen och det mår jag bra av.
 
Nu ska jag gå och lägga mig och läsa och hoppas att JB inte tänkte vara allt för sen ikväll. Hade suttit fint med 7-8timmars sömn inatt. Kan ju alltid lägga in ett önskemål om detta. Hoppas ni får sova gott inatt.
 
 

Dagens träninspass

Träning Permalink0
Jag får nog inse att ungefär varannan dags styrketräning får gälla för mig just nu. Idag har jag bra träningsvärk från skivstången igår. Men det är skönt. Bästa smärtan. Dock längtar jag redan till onsdag då det är dags för nästa pass. Riktigt kul faktiskt. Idag körde jag ett nybörjar yogapass. Behöver verkligen förbättra min rörlighet. Så varför inte. Mellan styrkedagarna så kan jag köra yoga hemma. Och det var både svettigt och jobbigt. Kändes i vissa muskelgrupper att dom faktiskt har jobbat.
 
HÄR är programmet jag använde. Lagom för nybörjare som mig.
 
Börjar komma lite tillbaka på banan efter förra veckans vila. Trots att jag tog mig ut och sprang dryga 3km en gång. Men kroppen behövde nog vila.
 
 

Sista dagen med V

Hästlivet Permalink1
Idag är sista dagen jag har Vattar. Imorgon åker han till sin nya fodervärd. Det känns riktigt bra faktiskt. Ju närmare jag kommit den här dagen så har jag mer och mer känt att det är rätt beslut. Vi är helt klara med varandra. Även om det på många sätt är en fantastisk häst som lärt mig massor så ska han få glädja någon annan. Dessutom har jag inte motivationen kvar att hålla honom i den kondition och rida honom i den mån han mår bra av. Det är inte rättvist mot honom. Så det här kommer bli bra från alla håll och kanter. Vi har varit med om så himla mycket tillsammans och verkligen är ett bra team. Vi känner varandra innan och utan.
 
Lite guldglimtar från våran tid tillsammans:
-Hoppade av banan på första tävlingen
-Red lektion för Ella och hon i efterhand har tänkt "Vad sjutton ska det bli av det där grisepassande paret?"
-Startat stilpass och passlöp
-Vunnit lätt femgång på MöRS lätta
-Ridit en dressyrklass med 1.0 för felgalopp men söt häst på Regional Tävling
-Skrapat ihop ca 20st rosetter tillsammans
-Varit utklädda till lila my little pony
-Alla dessa busritter
-Badat och simmat tillsammans
-Ridit för bla. Jenny Mandal, Peter Häggberg, Peter Mesch, Camilla Hed, Hjalti mfl.
-Blivit klubbmästare i T4
 
Vi har tagit oss från insutten unghäst som kunde skritt, trav och pass till klockren välriden femgångare. Det är en lång resa och många många timmar bakom. Men det har varit värt all tid och pengar. Den här hästen kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta och jag hoppas han kommer glädja Elin precis lika mycket som han gjort med mig. Det var rätt bestlut att köpa honom för 7 år sen trots tvister och oense med förra ägaren. Men det är det värt. Han är en fantastisk häst på många sätt. Även om han har extriören delvis emot sig och lite lagom tjurskallig.
 
Nu är det dags att vi tar ett steg ifrån varandra så får vi se vad det här slutar. Älskade fina Vattar!
 
 
Till top