Anna Lina Elsa

Att vara den man är just nu och uppskatta det.

En annan tanke

Livet Permalink0
Som dom flesta vet har jag länge ätit LCHF med goda resultat och har mått bra och gått ner en hel del i vikt. Men, jag börjar faktiskt tröttna lite på det. Det är besvärligt att äta ute eller hos bland folk. Det är tillräckligt bökigt med min spannmålsöverkänslighet och jag börjar sakna ris, potatis och bönor en del. Inte direkt socker och snabba kolhydrater utan mer "naturlig" mat. Även lite frukt skulle även vara gott ibland. Så jag har helt enkelt bestämt mig för att testa att äta "som vanligt" som folk kallar det igen. Fast inte lika hög andel kolhydrater som jag åt innan LCHF. Såklart kommer det vara inspirerat från LCHF och jag kommer nog inte att överge det helt. Jag har gått upp en del i vikt och jag får tametusan inte bort det. Så jag gör ett nytt försök tillsammans med träning. Får se helt enkelt hur det går. Så idag har jag varit och handlat lite så jag har lite hemma. Undrar vad sambon kommer att säga om det här? Kommer nog snarare bli en GI-variant skulle jag tro.
 
Idag har inhandlats:
Råris
Rödbetor
Lök
Kålrot
Bananarer
Keso
Kvarg
Bönor
 
En del linser och annat skrot har jag kvar i skafferiet sen tidigare. Får se helt enkelt hur det här kommer att gå. Jag märker även när jag har ätit lite mer kolhydrater har jag orkat mer i träningen. Dock så får jag suget tillbaka. Så nu är det frukost, lunch, mellanmål och middag som gäller. 
 
Dagens mat:
Chiapuddning med hallon
Kaffe
 
Råris
Tonfisk
Grönsaker
Kvargsås
 
Bananpannkaka
 
Ev. Smakportion på jobbet beroende på vad det är.
 
Kommer fortsätta med helt glutenfri och spannmålsfri kost. Försöka inte äta så mycket kolhydrater efter klockan 15 på dagen. Det känns som att jag kommer att lyckas. Jag ska välja mina kolhydratskällor med omsorg. Men jag kommer att sakna massa goda såser, ostbacon, kryddsmör och ost som jag kunnat äta störremängder av. Nu blir det ändring på det. Hoppas att det kommer att bli några centimetrar mindre runt magen och lite mer muskler. För styrketränas ska det göras 3 dagar i veckan nu i 5 veckor till, sen till nästa steg i det hela. Jag hoppas jag får stöttning i beslutet och att det här kommer gå bra. LCHF är fortfarande en bra diet och jag har mått fantasiskt bra av den.
 
Ha en underbart fin dag alla ni.
 
 
 

Inget valsnack men däremot trädgårdsrenovering

Livet Permalink1
Hela facebook, tv, Instagram m.m. analyserar, skäller, hyllar etc. valet igår. Jag är inte heller nöjd. Men jag tänker inte lägga mer energi på det mer. Jag gjorde vad jag kunde. Jag lag min röst på icke rasistiskt parti och det blåa blocket. Så. Nog om det.
 
Jag har haft en härlig ledig helg. Vi har röjt i trädgården. Det har varit helt igenväxt med buskar överallt. Syrener är väldigt vackert och fint. Men dom här rackarna hade växt ex antal år för mycket. Så för att dom ska överleva vintern och komma om livskrfatigt så har vi kapat ner nästan allt. Även prydnadsbuskarna. Vi har en häck med Ölandstok längs med staketet som ska ner när den blommat färdigt. Trädgården har nog varit åtsidosatt rätt länge så den behöver verkligen den här kärleken från oss. Jag tror att med lite mer kärlek nästa år kommer den bli riktigt fin. Ska man plantera vårlökar nu? Vad ska man ha? Det är väldigt lite med blommor här. Så det kanske vore på sin plats. Jag tror helt enkelt jag måste läsa på en hel del i trädgårdbranchen. Det har varit lite halvdåligt med det då jag endast ägt ett par krukor ute på loftgången tidigare.
 
Vi köpte en hink rödfärg, så ena staketet har fått på sig lite färg. Även uterummet som varit träfärgat som inte känts som att det har hört till huset, sett väldigt malplacerat ut. Och jordgubbskragen är röd och fin nu.
 
Träningen har fått ligga lite åt sidan förra veckan. Har inte kännt mig riktigt hundra. Även kosten går det sådär med. Men ja, den är fortfarande mycket bättre än för några år sen. Har nu ätit lite frukost och ska dricka kaffekopp nummer 2 innan jag beger mig till gymmet. God morgon på er.
 
 

Det här med att blogga

Livet Permalink0
Det faller sig inte lika naturligt som en del av min vardag längre. Kan det helt enkelt bero på att jag har en hel del i mitt liv just nu? I Augusti arbetade jag en hel del extra. Tror det var 40h över min normala arbetstid. Och därpå planera en födelsedagsfest som vart årets fest må jag säga. Jag böt box och har kommit in i nytt tiotal. Var även på en annan bytatiotalsfest som var helt fantastiskt rolig. Jag som brukar tycka att vid 1-2tiden börjar det bli dags att sagta av festen har kommit isäng vid 4-5 snåret på morgonen.
 
Jag har börjat rida igen efter sommaruppehållet och det finns även tankar på att köpa en ny häst. Träningen har jag börjat komma tillrätta med och jag har börjat träna lite mer efter träningsprogram för att se om jag utvecklas mer styrkemässigt. Löpningen har det gått rätt så okej med. Sprang tjejmilen i lördags på 68:56, är inte riktigt nöjd med det men det ska jag nog vara ändå.
 
I torsdags började jag min utbildning som specialistutbildad undersköterska mot äldre hälsa. Har tagit mig en liten rast nu mitt i webbföreläsningen då socialstyreslsens lagar snurrar runt i mitt huvud. Mycket är repetition och en del tankeställare. Har uppgift att lämna in på söndag så det gäller att ligga i. Jag kommer att arbeta mina 75% samt plugga på halvfart. Jag tror det kommer gå galant bara jag har lite självdiciplin.
 
 
Till top