Anna Lina Elsa

Att vara den man är just nu och uppskatta det.

ultraljud

Permalink2
God morgon där. Nu sitter jag på pendeltåget till yrkeshögskolan och ska ha föreläsningar i äldrepsykiatri idag.  Men det dras mer förseningar så jag får helt enkelt se när jag behagar komma fram. 

I tisdags var vi på ultraljud i uppsala. Det var en envis liten rackare som låg med ryggen uppåt och ville inte riktigt vända sig för att barnmorskan skulle se ena kärlet till hjärtat.  Så jag fick skutta runt en stund i undersökningsrummet. Med störta sannolikhet så bär jag på en liten kille. Jag var helt inställd på att det skulle vara en liten tjej så jag fick det lite rörigt i huvudet ett tag. Låter det gå in ett tag. 


Magen börjar visa sig lite mer för den som vet om det. Lag ut en bild på instagram igår och fick frågor om det var en liten mage som syntes. Och ja det är det. Men det gäller att vara uppmärksam och kanske titta en extra gång. Även om vi inte är så sugna på att lägga ut något på Facebook än så är vi inte hemliga med det. Frågar någon så svarar vi såklart som det är. Idag är jag i vecka 18+3. Dagarna försvinner och det blir närmare till oktober.  Nytt datum är 29 oktober men Magnus hoppas på den 1 november så han slipper sin födelsedag.  

Redan vecka 18

Permalink0
Förra veckan var lite väl stressig. Vilket har visat sig i huvudvärk igen. Suck. Bokat in läkarbesök den 2 juni för ev deltidssjukskrivning. Har så ont på eftermiddagarna att det enda jag klarar av är att lägga mig och sova. Och det är inte migrän. I måndags småjoggade jag vårruset uppe i Gävle.  Är mycket nöjd, men  gigantisk träningsvärk efteråt.  Men så jag saknar den känslan. Har även haft två blödningar i samband med toalettbesök måste säga att jag stressar upp mig. Men jag är tydligen en lättblödande sort. Nog om det. Har varit hemma ett par dagar för att vila.  Så tråkigt det är men jag vet att jag så väl behöver det. Kroppen OH hjärnan är inte kompatibla med varandra just nu. 

Projekt hemma nu är att måla om huset och garaget. Snart är all rödfärg klart på huset. Sen är det bara det bita kvar innan vi ger oss på garaget. Jag tycker även mina gräsfrön borde börja växa snart.

Om det är ngt som växer så är det magen. Men inga rörelser eller känsla där inne än. Men det kommer väl.  Är i vecka 18 nu så det är en bit kvar men det har gått fort nu. Nu går det inte att missta att jag är gravid. Det går inte att dölja längre. 

Huvudvärk

Livet Permalink0
Jag som aldrig, nästan iaf, man ska aldrig använda aldrig, men i vilket fall, jag brukar inte ha huvudvärk. Enstaka gånger per år. Men nu har jag fått dragits med huvudvärk senaste 3 veckorna. Var till barnmoskan i fredags för extrakoll, vilket visade sig vara bra på alla värden. Fick rådet att äta järntabletter och avvakta en vecka eller två för att se om huvudvärken blir bättre. Än så länge så har det inte blivit någon större förändrig, men jag ger det någon vecka till innan jag tar kontakt igen. Nog om det.
 
Tandläkaren gick bra den med, nu har jag en hel tand istället för drygt en halv. Mycket bättre tandläkare den här gången. Även om jag avskyr att gå till tandläkaren så går det bra mkt bättre nu än tidigare.
 
Och magen då, jodå, den växer, mammabyxor på jobbet nu, dom andra höll rent ut sagt på att ramla ner med telefoner och larmsökare i byxfickorna. Så nu har jag byxor som sitter riktigt bra. Tog mig en sväng in på HM efter jag varit i skolan i Sollentuna, hittade ett par gravidjeans. Som jag saknat  jeans, jag har inte kännt mig hel utan dom helt enkelt. Men nu så så kan jag klä mig lite snyggt igen, även om jag går runt i mjukisar eller pyjamasbyxor hemma.
 
Sista arbetspasset för veckan väntar idag. 14-21:30. det känns rätt bra. 3 dagars ledigt väntar mig. Jag längtar redan till ikväll så jag får gå och lägga mig.
Till top